donderdag 29 april 2010

Bijzondere training


Het eerste verslag van een training op zo'n EK-weblog moet natuurlijk bijzonder zijn, daarom hebben we gewacht tot de donderdagochtend: meditatie. Oftewel: voor de meeste mensen is het waarschijnlijk onverwacht dat karateka's niet alleen hun lichaam trainen, maar ook hun geest (zie Sportbijlage Leeuwarder Courant van maandag 26 april getiteld: Onwankelbare Geesten).
Vanochtend van 07.00 tot 08.00 uur mediteerden (v.l.n.r.) Peter Smit, Klaas Jansen en Gert-Jan Pels in de dojo. Met een kalme geest bereik je het meest, zou in dit geval een passende slogan kunnen zijn.

En uiteraard, zonder een fit lichaam bereikt ook een kalme geest - in zo'n fysieke sport als karate - niet veel, dus daarna werd nog even de kracht getraind aan de rekstok, totdat om 09.00 uur de reguliere lessen (Taijiwuxigong in de dojo en Body Fit in Zaal 2) begonnen. En het uurtje krachttraining werd uiteraard afgesloten met: radslagen maken door de dojo. Daarvan de volgende keer foto's ;-)

De karateka's zullen de rest van de dag weer besteden aan andere zaken in de sportclub, zoals lesgeven bij de verschillende fysieke en mentale bewegingsvormen die bij F en F The Inner Way te volgen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten