woensdag 26 mei 2010

Helaas twee afmelders van F en F

Helaas moeten we bekend maken dat twee van de 7 beoogde F en F-karateka's niet aan het Europees kampioenschap zullen deelnemen. Dat hebben we vandaag aan de toernooileiding in Barcelona meegedeeld. Twee van de drie beoogde debutanten zijn namelijk vanwege hun schoolexamen niet aan voldoende trainingsuren toegekomen.

Dat betreft de 19-jarige Joy Liew-On, die aan het VWO examen doet en haar jongere broer Joshua (17) die druk bezig is zijn middelbare schooldiploma van het HAVO te behalen. Bovendien kreeg hij bericht dat hij de eerste dag na het EK-weekend een fysieke keuring voor zijn vervolgopleiding moet ondergaan. De combinatie met debuteren op het Europees kampioenschap is daarom niet verstandig.

Het is geen uitstel, Joy en Joshua zullen absoluut binnen afzienbare tijd hun debuut op het internationale platform gaan maken. Deze afmeldingen hebben tot gevolg dat er maar één debutant overblijft: de 17-jarige VWO5-scholier Daniël Leonora. Joshua zal overigens wel als supporter meegaan naar Barcelona.

Peter Smit, Klaas Jansen, Gert Jan Pels, Mark Potma en natuurlijk Daniël Leonora zitten nog midden in hun voorbereiding op het EK. De wedstrijdtest op zaterdagmiddag (uiteraard zoals het een goede wedstrijdbenadering betaamt op hetzelfde tijdstip als de wedstrijden in Barcelona) wees uit dat het met de explosiviteit en de agressiviteit van de mannen wel goed zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten